Hyppää sisältöön

Älylaitteen suojaus tuo turvaa arkeen

Älylaitteen suojaus tuo turvaa arkeen

16.01.2024

Mobile Outfittersin toimitusjohtaja Behailu Heiske tietää, että työntekijän älylaite kannattaa suojata parhaalla mahdollisella tavalla. 

Älypuhelin on nykypäivänä kasvavissa määrin myös työntekijän tärkein työväline. Yhdysvaltojen armeijankin käyttämä älylaitteen suojakalvo ei halkeile tai hajoa eikä siitä irtoa siruja.

TEKSTI joonas ranta | kuva mobile outfitters

Pasilassa sijaitsevaan kauppakeskus Mall of Triplaan kerääntynyt ihmisjoukko muodostuu jonoksi. Lähinnä nuorista ihmisistä koostuva porukka ei ole saapunut kauppakeskuksen ytimeen tapaamaan ihailemaansa pop-tähteä. Sen sijaan he haluavat nähdä sosiaalisesta mediasta tutut Mobile Outfittersin työntekijät työssään.

Mobile Outfittersin ständillä työskennellään älylaitteiden suojaamiseen parissa. Silti selfie- ja nimikirjoituspyynnöt ovat yrittäjä Behailu Heiskeelle ja hänen kollegoilleen jo arkipäivää.

– Olimme aikoinaan ihan ensimmäisiä suomalaisia yrityksiä, jotka menivät TikTokiin, Mobile Outfitters Finlandin toimitusjohtaja Heiske toteaa.

Yrityksellä on TikTokissa jo lähes 65 000 seuraajaa. Osa videoista on saavuttanut jopa yli miljoona näyttökertaa.

Triplan ja Espoon Ison Omenan ständeille saapuu asiakkaita tasaisesti nimenomaan sosiaalisen median kautta.

Turvaa tulevaisuuteen

Mobile Outfittersin väki tietää älylaitteiden merkityksen ihmisten arjessa ja työssä. Suomessa yritys suojaa kuukaudessa arviolta noin 1 800 laitetta, joista kasvava osuus on yritysasiakkaiden laitteita. Hajonnut laite kun voi merkitä ennustamatonta ja täydellistä stoppia työntekijän tai jopa koko pienyrityksen tuottavuudelle.

Yhdysvaltalaislähtöisen, sittemmin globaaliksi toimijaksi kasvaneen Mobile Outfittersin päätähti on vain 0,3 millimetriä ohut. Markkinoiden vahvin suojakalvo valmistetaan Yhdysvalloissa ja kalvoa käyttää muun muassa maan armeija.

– Olemme kutsuneet ihmisiä yrittämään kalvon repimistä. Tähän päivään mennessä yksikään ei kuitenkaan ole siinä onnistunut, Heiske naurahtaa.

Suojakalvolla on myös elinikäinen takuu. Kun laitteelle on asennettu ensimmäinen suojakalvo, saa asiakas halutessaan uuden suojan 10 euron hintaan. Laadukas tuote merkitsee myös ympäristöystävällisyyttä.

Pipon kutomisesta suojakalvoihin

Behailu Heiskeellä yrittäjyys on veressä. Jo ala-asteella hän pyöritti omaa pienyritystään.

– Kudoin pipoja ja myin niitä kavereilleni. Ala-asteella lähes kaikilla luokkatovereillani oli päässään valmistamani tuote.

Yrittäjyys jatkui myös koulun jälkeen, kun Heiske päätti laajentaa yritystoimintaansa yhdessä kavereidensa kanssa.

– En koskaan loistanut koulussa, mutta käsityöt ja yrittämisen osasin, Heiske sanoo.

Loikkaus pipojen kutomisesta älylaitteiden suojaamiseen voi tuntua radikaalilta. Heiske kuitenkin painottaa, että ytimeltään kyseessä on sama asia.

– Tiesin siirtymiseen liittyvät riskit. Tein ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi töitä.

Kun Heiske sitten joulupöydässä kertoi perheelleen aikeistaan ostaa Mobile Outfittersin Suomen toiminnot, “oli äiti saada sydänkohtauksen”.

Varmuutta toimintaan on tuonut Mobile Outfittersin asenne. Kansainvälinen toimija on pitänyt kiinni perheyrittäjämäisestä filosofiastaan, joka näkyy eri maiden toiminnan jatkuvana tukemisena.

– Saatuamme vapaat kädet esimerkiksi lisämyynnin suhteen, on vain taivas rajana.

Haku