Hyppää sisältöön

Älykäs ja viihtyisä valaistus

Älykäs ja viihtyisä valaistus

14.01.2022

Älykäs valaistus taipuu helposti eri askareisiin ja tunnelmiin sopivaksi, mikä tekee asumisesta entistä mukavampaa.

Valoryhmät ja erilaiset valon värit piristävät kodin sisustusta sekä parantavat asukkaiden vireyttä. 

TEKSTI I HELEN PARTTI KUVA I AIRAM

Viimeistään etätöiden yleistyttyä ja kodissa vietetyn ajan lisäännyttyä monet ovat kiinnittäneet entistä enemmän huomiota kodin valaistukseen. Valaistuksella voi parantaa merkittävästi kodin viihtyisyyttä ja asukkaiden hyvinvointia. Silmät pitävät esimerkiksi siitä, että olohuoneessa valo suunnataan television suuntaan epäsuorasti, vaikkapa selän takaa, eikä kattovalaisimesta suoraan television kohdalta.

Valaistuksella on helppo luoda myös persoonallisia ja sisustusta elävöittäviä pientiloja. Valon määrää ja väriä voi vaihdella eri paikoissa päivänajan ja kodin toimien mukaan. Moni käyttää himmennintä, mutta edistyksellisten älylamppujen tultua markkinoille kallista himmennintä ei ole enää tarve ostaa.

– Valon voimakkuutta voi säädellä suoraan virtakytkimestä tai älypuhelimen sovelluksen kautta. Airamin uudet SmartHome-LED-valot ovat helppoja käyttää. Riittää, kun ostaa yhden lampun ja lataa ilmaisen sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta. Älyvalot yhdistetään kodin WiFi-verkkoon, kertoo Airamin tuoteryhmäpäällikkö Tony Yang.

Kodin valaistuksen voi muuttaa ilman suuria hankintoja.

Kirkas, valkoinen valo sopii päiväsaikaan vaikkapa lukuhetkeen. Illalla valon väriä voi taas säätää pehmeämmäksi. Valon värilämpötila onkin tehokas ja helppo tapa vaihdella tunnelmaa. 

Vastuullisuutta arvostavalle kuluttajalle tämä on tervetullut viesti: kodin valaistuksen voi muuttaa mieleisekseen ilman suuria kustannuksia tai mittavia hankintoja. 

Pitkäikäinen LED-lamppu

Kodin lamppuvarastot on päivitetty monessa kodissa. Tutut hehku- ja halogeenilamput ovat tehneet tilaa LED-lampuille, joiden hinnat ovat pudonneet roimasti alaspäin. LED-lamput ovat tulleet jäädäkseen; ne ovat pitkäikäisiä ja energiatehokkaita. 

Airam tarjoaa kattavan valikoiman LED-valoja erilaisten valoryhmien luomiseen sekä kodin muuttamiseen älykkääksi ja turvalliseksi. SmartHome-tuotevalikoimasta löytyy muun muassa Amber-LED-sisustuslamppuja, jotka ovat itsessään niin kauniita, etteivät ne kaipaa ympärilleen varjostinta.

Turvatuotteet älykoteihin

Kehittyvä teknologia tuo älykoteihin turvatuotteita, jotka havaitsevat esimerkiksi kosteusvuodon, palon, oven tai ikkunan aukeamisen. Liiketunnistimet taas reagoivat liikkumiseen: ne voivat kytkeä valot päälle ulko-oven avauduttua ja sammuttaa valot, kun ihminen poistuu tilasta. 

SmartHome-sarja sisältää lukuisia turvatuotteita, jotka on helppo kytkeä osaksi älykodin turvajärjestelmää. Kevään mittaan sarja laajenee turvakameroihin. 

Suomalaiset arvostavat asumisessa helppoutta ja käyttömukavuutta. Valaistukseen ja turvallisuuteen liittyvät älytuotteet tekevät asumisesta paitsi mukavaa, myös energiatehokasta. 

Haku