Hyppää sisältöön

Aito napolilainen gourmet-pizza

Aito napolilainen gourmet-pizza

8.06.2023

Capperin jokainen pizza on kuin taideteos, joka tehdään uudelleen ja uudelleen – satoja kertoja päivässä. Herkullisista pizzoista pääsee nauttimaan kesäaikaan myös terassilla. 

Pizzoja, pastaa ja drinkkejä rennossa ravintolamiljöössä. Capperin ylpeys ovat laadukkaat raaka-aineet, joista suurin osa on Italiasta

TEKSTI helen partti | kuvat capperi

Capperin pizzamestari Miguel Papaianni muistelee vieläkin, miltä tuntui nuorukaisena kävellä italialaisen isoäidin vieressä torilla ostoksilla. Isoäiti vertaili ja maisteli, etsi aina päivän parasta laatua. Hän arvosti maanmiehilleen tyypilliseen tapaan paikallisia tuotteita ja tiesi tarkalleen, mikä makuvivahde ja koostumus sopi parhaiten mihinkin reseptiin.

Sama tinkimätön asenne laadukkaisiin raaka-aineisiin on kulkenut Papaiannin mukana tähän päivään asti. Oulunkylän, keskustan ja Triplan ravintoloissa tarjoillaan italialaisilta ruokalistoilta aterioita, jotka on valmistettu tarkoin valituista, pääosin Italiasta maahantuoduista aineksista. 

– Suomalaiset arvostavat laatuamme. Yksi kaveriporukka kävi luonamme ensimmäisen kerran vuonna 2018, vuosi sen jälkeen, kun olimme perustaneet ensimmäisen Capperin Oulunkylään, ja sen jälkeen he ovat tulleet aina uudestaan. He kertoivat tulevansa juuri tasaisen laadun takia, Papaianni toteaa.

Capperi Tripla on valittu tänä vuonna Helsingin parhaaksi pizzeriaksi restaurantguru.comin toimesta. Capperi Oulunkylä ylsi ykköseksi vuonna 2020. Mikä on vakuuttanut pizzatuomariston ja yleisön? Miksi juuri Capperin napolilaiset pizzat erottuvat edukseen muista? Selitystä ravintoloiden kulttimaineeseen on parasta etsiä paikan päältä. 

Tykötarpeet luotettavilta italialaisilta pientuottajilta

Oulunkylän Capperissa vallitsee hillitty ja elegantti tunnelma. Italialainen vieraanvaraisuus välittyy huomaavaisesta palvelusta ja asiakkaan luontevasta huomioimisesta. Lapsiperheet, kaveriporukat ja pariskunnat ovat usein nähtyjä vieraita. 

Kesällä tarjoilijat kulkevat Capperi Oulunkylässä ja Capperi Keskustassa ravintolan ja terassin väliä, jotta asiakas voi rentoutua ja antaa tilauksen suoraan omalta paikaltaan. Mitä helpompaa asiointi on asiakkalle, sen nautinnollisempaa, ravintolassa ajatellaan. 

Ruokaa odotellessa voi siemailla vaikkapa italialaista klassikkojuomaa Crodinoa ja napostella piskuisia mantelikeksejä. Alkoholittoman aperitiivin suloisen karvas maku viipyilee suussa pitkään, ja ajatukset siirtyvät väistämättä Välimeren ja Italian aurinkoon. Crodino on loistava vaihtoehto tutuille alkoholillisille drinkeille Aperol Sprizille ja Limoncello Spritzille. 

Italialaisia vivahteita tarjoavan ruokalistan kruunaa monipuolinen ja laaja juomavalikoima. 

Capperin hittituote ovat gourmet-pizzat. Taikina vaivataan hienoimmista italialaisista täysjyvävehnäjauhoista, hiivasta, merisuolasta ja vedestä. 

– Käytämme parasta jauhotyyppiä, joka käy läpi tarkan laaduntarkastusprosessin, Papaianni kertoo. 

Jauhojen lisäksi Italiasta saapuu muitakin lähetyksiä. Varsinainen silmäterä raaka-aineiden joukossa on mozzarella, jonka Capperin henkilökunta leikkaa päivittäin tuoreeltaan. Puhvelin-ja lehmänmaidosta valmistettu campanialainen Ella-mozzarella on valittu jo kolmasti maailman parhaaksi. Pisteenä iin päälle tulevat pizzan päälle ripoteltavat tomaatit. 

– Samanlaisia raaka-aineita ja tuotteita ei saa Suomessa mistään muualta. Olemme myös osa kansainvälistä Presidia Slow Food -järjestöä, joka tukee laadukkaita pientuottajia, suojelee ainutlaatuisia ekosysteemejä ja elvyttää perinteisiä tuotantomenetelmiä tähän päivään.

Kotitekoista pastaa 

Capperin pizzat paistetaan napolilaisen perinteen mukaisesti 90 sekunnissa, eikä niissä tavoitella rapeaa pohjaa. Nopean kypsymisen ansiosta raaka-aineiden maku säilyy. Pizza on kiistatta Capperin sydämenasia, mutta moni valitsee lautaselleen myös pastaa tai salaattia. 

Triplassa valmistetaan viittä erilaista pastaa, luonnollisesti italialaisesta täysjyvävehnäjauhosta. Kotitekoiset pastat löytyvät jokaisen ravintolan ruokalistalta. 

Capperissa on kuunneltu tarkalla korvalla asiakkaiden mieltymyksiä ja laajennettu palvelutarjontaa sen mukaisesti. Oulunkylän ravintolaan voi nyt pistäytyä myös aamiaiselle. Morning Loungesta löytyy asiakkaiden toiveiden mukaisesti koottuja aamiaisherkkuja kuten täytettyjä croissanteja ja paniineja. 

Haku