Hyppää sisältöön

Ainutlaatuinen miljöö ja satoja majoituspaikkoja

Ainutlaatuinen miljöö ja satoja majoituspaikkoja

16.01.2024

Hotelli Omenatarha on Kisakallion Urheiluopistokampuksen uusin rakennus ja kätkee sisäänsä 49 hotellihuonetta sekä kokoustiloja. Kolmikerroksinen rakennus tarjoaa järven puolen huoneista ja kaikista kokoustiloista eriomaisen näkymän Maikkalanlahdelle ja ympäröivään luontoon.

Kisakallion urheiluopisto sijaitsee Lohjalla, lyhyen matkan päässä Helsingistä. Kätevä sijainti yhdistyy tiloihin jotka sopivat kokouksiin, yritysjuhliin ja seminaareihin.

TEKSTI sami j. anteroinen | kuva joonas finér

Luonnon helmassa Maikkalanlahdella sijaitseva Kisakallio tarjoaa hienot puitteet niin kokouksille, seminaareille, virkistyspäiville kuin koulutuksillekin, kertoo avainasiakasvastaava Erika Marjamäki.

– Me toimimme erittäin asiakaslähtöisesti ja kokoamme kullekin yritykselle juuri oikeanlaisen kokonaisuuden, lupaa Marjamäki.

Kisakallion iso vahvuus on sijainti: Turun moottoritien kyljessä, lähellä Helsinkiä, pääkaupunkiseutua ja lentokenttää sijaitseva kohde on kätevän etäisyyden päässä hyvinkin monien firmojen näkövinkkelistä. Ja kun perille päästään, kaikki on huomaavaisesti iskuetäisyydellä: majoitustilat, urheiluolosuhteet, kokous- tai seminaaritilat ja ravintolat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. 

– Yritysten antamassa palautteessa toistuu usein, että Kisakallio on mukavan kompakti kokonaisuus, mikä on hyvä juttu myös ajankäytöllisesti, tietää Marjamäki.

Omenatarha on auki

”Kisakallio-kokemus” harppasi aimo loikan eteenpäin 4. joulukuuta 2023, kun Hotelli Omenatarha avasi ovensa. Uusi hotelli tuo Kisakallioon 49 huonetta ja runsaasti laadukkaita kokoustiloja. 

– Kolmikerroksinen hotellirakennus tarjoaa järven puolen huoneista ja kaikista kokoustiloista upean näkymän Maikkalanlahdelle ja sitä ympäröivään luontoon.

Asiakaspalautteessa onkin suitsutettu kiitosta urheiluolosuhteista ja ravintolasta, mutta Hotelli Omenatarha nostaa myös majoituksen samalle tasolle. Majoituksen pitää olla napakymppi niin maajoukkueurheilijoiden kuin yritysasiakkaiden perspektiivistä. 

Uuden hotellin ansiosta voimme järjestää jatkossa vieläkin isompia seminaareja.

Uusi hotelli on ollut toiveissa jo useamman vuoden. Vaikka vuonna 2008 avattu Hotelli Katajarinne on yhä toiminnassa ja voimissaan, uusi hotellitulokas tuo tervetullutta virtaa niin majoitustoimintaan kuin esimerkiksi seminaaripuolelle.

Ennen uutta hotellia Kisakalliossa on pidetty vuosittain muutama 200–300 hengen seminaari. Hotelli Omenatarha tulee muuttamaan pelin hengen. 

– Voimme uuden hotellin ansiosta tulevaisuudessa järjestää vielä isompia seminaareja ja kaikki niihin liittyvät palvelut paikan päällä.

Palautumisen tyyssija

Omenatarhan konseptia voi kuvata palauttavaksi – olipa hotellivieraana sitten huippu-urheilija tai yrityksen johtoryhmä. Omenatarhan huoneissa on huonekohtainen säädettävä ilmastointi sekä maailmanluokan äänieristys.

– Hotellin seinät ovat betonia ja mikään putkivienti tai muu vastaava ei mene huoneen läpi, jolloin naapurihuoneen äänet eivät kuulu, Marjamäki tietää.

Luonnollisesti kalusteet, erityisesti sängyt, ovat korkeatasoisia. Samaten esteettömyys on otettu huomioon. Hotellissa ei ole kynnyksiä ja kerrosten välillä pääsee liikkumaan hissillä.

Mielenrauhaa majoittujille luovat myös Omenatarhan visuaaliset vahvuudet: luonto tulee hotellissa lähelle ja luo yhdessä laadukkaan sisustuksen kanssa loistavat puitteet kokousmatkalle.

Vastuullisuus kuuluu olennaisena osana hotellin konseptiin. Omenatarha käyttää maalämpöä ja hyödyntää järven vettä sekä hotellin viilennykseen että lämmitykseen. 

Entä mistä Omenatarhan nimi on peräisin? Marjamäki kertoo, että uusi hotelli seisoo vanhojen omenapuiden keskellä. Itse asiassa samat omenapuut lumosivat aikanaan jo Kisakallion perustajan Kaarina Karin, kun hän etsi urheiluopistolleen täydellistä paikkaa.

Avainasiakasvastaava Erika Marjamäki painottaa, että kompaktissa Kisakalliossa kaikki on lähellä ja nopeasti saavutettavissa.

Palveluja niin pienille kuin isommillekin yrityksille

Kisakallion väki uskoo – hyvällä syyllä – että Hotelli Omenatarha kruunaa komean kokonaisuuden, jossa kaikki todella on lähellä. 

– Esimerkiksi yritysten suosimaan ravintola Rantamakasiiniin on hotellilta vain sadan metrin kävelymatka.

Maksimissaan 120 vierasta kestitsevä Rantamakasiini onkin kuin tehty yritystapahtumille.

– Rantasauna on sitten siinä aivan vieressä, vinkkaa Marjamäki. 

Pienempiä kokoontumisia varten Kisakalliossa on tarjolla myös villoja, jotka sopivat tyypillisesti noin kymmenelle hengelle. Isoin yritysasiakkaille tarjottava villa on tarkoitettu 24 hengelle.

Jos tapahtumajärjestäjä kaipaa suurempaa tapahtumatilaa, niin myös Susijengin kotipesä Susi Training Center on vuokrattavissa yritysten yksityiskäyttöön. Susi Training Centerissä voi järjestää jopa 2000 hengen tilaisuuksia. 

– Siinä on omanlaisensa fiilis, summaa Marjamäki.

TERVEYTTÄ VAALIEN

  • Kisakallion perusti 1949 lääkäri ja liikunnanopettaja Kaarina Kari, joka näki liikkumisen elinikäisen terveyden avaintekijänä.
  • Karin perintöä vaalitaan tarjoamalla yritysasiakkaille luonnossa liikkumista terveellistä ruokaa sekä rauhoittavan sekä palauttavan ympäristön.

Haku