Hyppää sisältöön

Aikaa kestävä keittiö on ekoteko

Aikaa kestävä keittiö on ekoteko

3.06.2021

Click-runkorakenne ei vaadi erillisiä työkaluja, liimoja tai ruuveja, vaan se on helppo napsauttaa kiinni ja irrottaa uudelleen. Rakenteen avulla huonekalut kasautuvat käden käänteessä ja kaapistot on yhtä helppo purkaa kuin kasatakin, kertoo Ideal Keittiöt Oy:n toimitusjohtaja Susanna Hagelstam. 

Kasaaminen ilman työkaluja on helppoa ja nopeaa click-rakenteen avulla. Ideal Keittiöt on tuonut rakenteen markkinoille ensimmäisenä. 

Teksti Maria Paldanius  Kuva Joona Raevuori

Jokainen, joka on koskaan kasannut huonekaluja ja menettänyt hermonsa monien ruuvien, mutterien ja osasten kanssa, osannee arvostaa pientäkin tarjolle tulevaa helpotusta. Mutta miltä kuulostaisi astetta suurempi helpotus? Sellaisen on tuonut markkinoille Ideal Keittiöt Oy. Ratkaisun nimi on Click! 

– Kyseessä on täysin uudenlainen kaappien runkorakenne. Kun perinteisiä tappiliitoskaappeja kasatessa tarvitaan useita työkaluja ja kymmeniä osia, Click-kaapeissa osia on vähemmän, eikä kasaus vaadi työkaluja, ruuveja tai liimoja. Näitä kaappeja ei pysty kasaamaan väärin, ynnää toimitusjohtaja Susanna Hagelstam

Nimikin sen sanoo: click-kaappien osaset vain ”kliksautetaan”, eli napsautetaan yhteen. Vaikka rakenne on uniikki ja vertaansa vailla, yksi vertailukohta löytyy: moni tuntee click-liitoksen lattialaminaateista. Liitokset asettuvat täsmälleen oikeaan, 90 asteen kulmaan, jolloin kaappien mekanismit toimivat ja ristimitat ovat automaattisesti kohdillaan. Tappirunkoisessa kaapissa sama mittatarkkuus saadaan koneellisella prässillä. 

– Kun kaapit ovat mittatarkkoja, ne voidaan myös kiinnittää tiiviisti toisiinsa, eikä niiden väliin jää häiritseviä rakoja, eivätkä ne lähde vääntymään. Click-liitokset ovat myös perinteisiä liitoksia kestävämpiä, joten kaapit kestävät pitempään ja enemmän käyttöä, sanoo Jarkko Ala-kanto Ideal Keittiöt Oy:lta. 

LUONTO KIITTÄÄ, kun ei tarvitse kuljettaa ilmaa.

Uudenlainen rakenne

  • Click-rakenteen avulla kaappien kasaamiseen ei tarvita enää erillisiä työkaluja. 
  • Mittatarkkuus on perinteistä kaappia parempi. Liitokset asettuvat suoraan oikein. 
  • Kaappien liitokset kestävät myös aiempaa pidempään käytössä. 

Uusi tulokas markkinoille 

Keittiöala on pysynyt pitkään samanlaisena ja suuria muutoksia tapahtuu ani harvoin. Click on niin ollen tervetullut tulokas myös keittiörakentamisen ja -sisustamisen saralla. Samalla se tarjoaa myös uudenlaisen ratkaisun do it yourself -ihmisille, eli heille, jotka haluavat edelleen rakentaa ja puuhata itse. 

– Click-kaapit menevät pieneen pakettiin, joten niitä voi kuljettaa vaikka mökille soutuveneellä. Mukaan ei tarvita kauheaa kassia ruuveja tai työkaluja, eikä mökkilomaa tarvitse viettää miettimällä, mikä ruuvi tulee mihinkin. Myös rikkoutumisriski on pienempi, kun tuote menee kompaktiin tilaan. 

Click-ratkaisu on toteutettavissa kaikkiin huonekaluihin ja materiaaleihin. Sen merkitys korostuu erityisesti isommissa kalusteissa, kuten komeroissa. 

– Niissä täytyy usein mittailla ristimittaa ja naulata taustalevyjä takapuolelle tueksi. Click-ratkaisu poistaa tämän ongelman. 

Paraikaa kehitteillä on myös lisäpalvelu, jossa kuljetusliike paitsi kuskaa kaapit asiakkaalle kotiin, myös kasaa ne asiakkaalle valmiiksi samalla ovenavauksella. Palvelu säästää aikaa, rahaa ja luontoa, ja asiakas voi laittaa sen kotitalousvähennykseen. 

– Asiakkaalle riittää siis se, että hän avaa oven. Pienissä asunnoissa tämä säästää myös tilaa, kun tuote tuodaan kotiin, kasataan ja asennetaan heti paikalleen. 

Vastuullinen vaihtoehto 

Ideal Keittiöillä uskotaan, että Click mullistaa paitsi kaappien kasaamisen, myös kuljetuksen. Logistiikkakulut ja hiilijalanjälki pysyvät minimissään, kun rungot valmistetaan lahden takana omalla tehtaalla ja kuljetetaan sieltä täysillä rekkalasteilla Suomeen. Luonto kiittää, kun ei tarvitse kuljettaa ilmaa. 

– Click-kaappi on paitsi helppo ja nykyaikainen, myös vastuullinen vaihtoehto. Kaikki raaka-aineet tilataan vastuullisilta toimittajilta, ja panostamme puun alkuperän seurantaan. Tuotteillamme on korkea laatustandardi ja ympäristösertifikaatti, joita seurataan tarkasti. 

Yrityksen ympäristöajattelu on viety pitkälle. Esimerkiksi tuotannosta tuleva sivutuote, hukkalastulevy käytetään uudelleen tuotantolaitoksen lämmitykseen. 

– Meillä vastuullisuus otetaan kaikessa huomioon. Toivomme, että pikku hiljaa siitä tulisi yhä tärkeämpi asia myös kuluttajille, ja se olisi osa ostopäätöstä. 

Haku