Hyppää sisältöön

Aidosti ravitsevaa ruokaa

Aidosti ravitsevaa ruokaa

15.07.2022

Ketokamun perustajajäsen Elviira Krebber haluaa ruokailun olevan helppoa, terveellistä ja aidosti nautinnollista joka päivä. 

Mistä on hyvä ateria tehty? Tarvitaan vain luonnon ainekset ilman kompromisseja, säilöntäaineita ja synteettisiä kemikaaleja.

TEKSTI | KETOKAMU  KUVA | PETTERI HENTILÄ

Joka puolelta tuntuu tulevan tänä päivänä ravintovinkkejä, jotka voivat olla äärimmäisen ristiriitaisia. Huonolaatuisen, ei-ravitsevan ruoan syöminen luo helposti noidankehän, jossa ihminen voi huonosti. Huonosti voiva ihminen ei jaksa usein tehdä muutosta parempaan ennen kuin on aivan pakko. Tämän lisäksi hämmentävät ohjeet ja motivaation puute voivat hidastaa muutosintentiota. 

Mistä sitten on hyvä ja ravitseva ruoka tehty? Hyvään ruokaan tarvitaan vain luonnon omat, aidot ainekset ilman kompromisseja, säilöntäaineita tai synteettisiä kemikaaleja. Ketokamu on uuden ajan elintarvikeyritys, joka tuo tuotteillaan lisäarvoa ihmisten elämään, kertoo Elviira Krebber, yksi Ketokamun perustajajäsenistä. 

– Tarkoituksemme on luoda tuotteita, jotka ovat ravinteikkaita ja pitävät kylläisenä pitkään. Kaikessa yksinkertaisuudessaan teemme maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Samaa ruokaa, jota itsekin teet kotona, mutta nyt sinun ei tarvitse. Teemme sen puolestasi. 

Oman parantumisen kautta syntyi kipinä auttaa muita

Elviira kertoo itse kokeneensa korkeahiilarisen, vähäravinteisen ja prosessoidun ruokavalion kirot pohjamutia myöten olossaan. Tervehtyminen ravinteikkaalla vähähiilarisella ruokavaliolla oli helpompaa ja tehokkaampaa kuin hän olisi osannut ikinä uskoa. 

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan tutkimuksen mukaan jopa miljoona suomalaista noudattaakin vähähiilihydraattista ruokavaliota terveysongelmia taklatakseen. 

– Itsekin parannuin vakavista oireista kun raapaisin ravitsemusasioita pintaa syvemmältä ja sovelsin ruokavalio-oppeja omaan elämääni. Haluan nyt tehdä oppimani tiedon mahdollisimman simppeliksi ja sitä kautta vihdoinkin toteuttamiskelpoiseksi ihan kaikille.

Hyvinvointi ei ole vain tiedon pänttäämistä, vaan asiat pitää viedä konkretiaan asti omalle lautaselle ja omiin ruokailutottumuksiin. Tämän pohjalta Elviiralle syntyikin kipinä Ketokamun perustamiseen muutaman muun innokkaan ravintointoilijan kanssa.

– Missionamme on tuoda rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä koko elintarvikealalle. Haluamme auttaa kaikkia ketoruokavaliota noudattavia ja sokerin vähentäjiä laadukkailla ja hyvää tekevillä suuhunpantavilla, jotka ovat luonnostaan vähähiilarisia ja joissa ei ole synteettisia lisäaineita. Haluamme kasvattaa suomalaisten hyvinvointia. 

Kaikkien Ketokamun tuotteiden lähtökohtana on, että tuotteet ovat mahdollisimman puhdasta ketoa. Esimerkiksi Kukkis ja Parsis -keitot ovat hyvin hellävaraisesti tuotettuja. Niissä kasvikset keitetään ja soseutetaan ensin ja vasta tämän jälkeen lisätään rasvat. Keitot jäähdytetään nopeasti kylmiksi. Näin ravintoaineet säilyvät mahdollisimman koskemattomina. 

– Ketokamun tuotteissa käytetään niin paljon luomuraaka-aineita kuin vain mahdollista. Teemme myös lisätestejä raaka-aineiden puhtauden takaamiseksi. Ketokamu on siis kaikilla mittareilla puhdasta ketoa — sinun hyväksesi.

KETOKAMU.FI

Haku